Webhosting

Red PURPLE BLACK

Administratie locala

La Asociația de locatari numărul 1 Podu Iloaiei nu se mai oprește apa până în iulie

Scris de

Nu toată lumea știe că, începând cu 1 octombrie 2014, la Asociația de locatari numărul 1 Podu Iloaiei este președinte domnul inginer Laurențiu Apostu. Dumnealui a dorit să aibă o discuție cu redactorii Info Podu Iloaiei, pentru a lămuri problemele cu care se confruntă această asociație, mai mult, asociațiile din orașul nostru. Ca obiectiv principal și-a propus ca „pe parcursul anului 2015, asociația să-și achite datoriile către Apavital”.  Datoriile istorice ale acestei asociații (a se înțelege datoriile moștenite din timpul președinției domnului Banu și a domnului Codru), ce datează încă de la înființarea acesteia, anul 2003, se ridică la valoarea de 243.718 lei la 1 august 2014 din care penalități 206.378 lei. La 1 octombrie, când este preluată președenția asociației de către acesta, datoria fără penalități este de 37.339,56 lei.

Într-un acord realizat cu Apavital, furnizorul de servicii apă-canal pentru întreaga regiune Nord/Est, noul președinte al asociației, propune neîntreruperea furnizării serviciilor până la data de 31 ianuarie 2015, apoi într-o altă convenșie, până la 30 iunie 2015, cu respectarea umrătoarelor condiții cumulative:

1.       Factura curentă să fie achitată integral lunar, la termen de scadență;

2.       Soldul facturilor restante, implicând și penalitățile curente, să nu depășească 20.000 lei până la data de 31.01.2015;

3.       Achitarea cheltuielilor de judecată de 174,73 lei până la 30.06.2015;

4.       Achitarea sumei de 1533,35 lei, ce reprezintă penalitățile pe ultimii 3 ani, până la 30 iunie 2015.

Locatarii acestei asociații se pot considera fericiți că nu vor mai simți în plin condiții de ev mediu.

Ca o primă măsură administrativă, domnul Apostu, a hotărât înghețarea indemnizațiilor la 425 lei net/lună pentru întregul an 2015, însemnând retribuirea președintelui, contabilului, casierului și instalatorului. Cenzorul asociației va primi 200 lei net/lună. Membrii comitetului executiv, în număr de 5 persoane, nu vor fi retribuiți.

Situația grea în care se află asociațiile din comunitatea noastră se datorează în mare măsură și administrației publice locale deoarece, conform legii 230/2007, asociațiile sunt subordonate acesteia iar Primăria are obligația să controleze și să le sprijine cu specialiști și resurse materiale, pentru o bună funcționare. Procesul de intrare în insolvența a Asociației nr. 1 Podu Iloaiei și problemele întâmpinate de Asociația nr. 2 Podu Iloaiei, prin întreruperea furnizării apei curente, arată neimplicare și dezinteres total a forurilor locale competente. Această situație se păstrează încă de la înființarea Asociației de locatari Podu Iloaiei (2003).

În urma verificării documentelor din arhivă de către noua echipa managerială a Asociației nr. 1 ies la iveală multe nereguli și abuzuri ce vor fi făcute publice la o anchetă amănunțită. Noua conducere s-a arătat deschisă la a pune la dispoziție informații și documente pentru a face lumina și a rezolva conflictul cu locatarii.

O altă problemă pe care o întâmpină aceasta asociație o reprezintă datoriile imobilelor aflate în proprietatea Primăriei (10 apartamente). Aceasta se ridica la peste 94.000 lei (940 milioane lei vechi) fiind o piatră de moară în spatele Asociației nr. 1. Președintele asociației declară că, „cel mai rău platnic al asociației este Primăria Podu Iloaiei”.

Datorită datoriilor către Apavital și serviciilor de salubrizare, conturile Asociației nr. 1 sunt blocate. În acest moment, plata facturilor se face prin PayPoint sau la caseria Apavital „cu banu' în mână”.

În pofida tuturor greutăților, noua conducere a asociației și-a propus două noi direcții de acțiune:

1.       Renegocierea contractelor cu toate persoanele cu datorii mari si debranșate, pentru a le putea oferi din nou servicii de furnizare apă-canal, în conformitate cu anul de grație în care trăim (2015);

2.       Inițierea de demersuri pentru ca locatarii, care doresc, de la Asociația nr. 2 să se afilieze la Asociația nr. 1. 

Revenim cu informații inedite în articolele viitoare.  

Suspiciune de abuz la primăria Podu Iloaiei

Scris de

Comercianții din orașul nostru sunt nemulțumiți de costurile serviciului de salubritate oferit de SALUBRIS Iași. Ei susțin că ar fi  mai multe nereguli în gestionarea acestui serviciu.

Astfel ei consideră că în conformitate cu legislația în vigoare societatea de salubrizare SALUBRIS trebuia să trimită înștiințări afaceriștilor, pentru a depune declarații pe proprie răspundere, cu cantitatea de gunoi generată. Această cantitate poate fi estimată în baza vechilor contracte încheiate cu agentul de salubritate anterior. Fără a ține cont de acest lucru, SALUBRIS a impus plata unor cantități de gunoi de 4/5 ori mai  mari decât cele reale. Reclamanții consideră a fi un abuz, fiind puși în situația de a nu putea negocia cu nimeni condițiile contractuale.

Pentru a îndrepta situația, reprezentanți ai acestora au încercat să negocieze atât cu reprezentanții SALUBRIS dar și cu Administrația Locală, aceste foruri refuzând demersul, pasând răspunderea de la unul la altul. În aceste condiții a fost angajat un avocat care va prezenta cauza în instanță. Grupul de inițiativă vor să dea în judecată Administrația locală și pe primar pentru abuz. În acest moment întreprinzătorii locali au primit înștiințări de plată, fără a avea un contract semnat în prealabil. Facturile se ridică la sume de peste 1500 lei pentru 5 luni, sumă considerată de comercianți aberant de mare. După anumite surse, vor fi sesizate DNA și Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea încheierii contractului dintre Administrația Locală și societatea SALUBRIS, fiind suspiciuni în angajamentul primarului de a face plățile către societatea de salubritate din bugetul local, urmând ca ulterior să-și recupereze banii din încasări. În acest caz primăria ar vira din bani publici pentru acoperirea facturilor locuitorilor orașului fără a avea garanția recuperării acestor sume, în condițiile în care cei mai mulți localnici și agenți comerciali nu au încheiate contracte cu societatea de salubritate. 

Acest conflict s-a adâncit și în urma reclamațiilor pe care le-ar fi făcut primarul la Garda de Mediu pentru a-i forța pe comercianți să plătească sumele impuse.

 

 

Prima sedinta de consiliu local in noua formula politica

Scris de

Sedinta de Consiliu Local din  30 octombrie a fost prezidata de domnul consilier UNPR Irimia Claudiu si a avut pe ordinea de zi 20 de puncte.

Inainte de deschiderea sedintei, domnul consilier PSD Cojocaru Gheorghe a tinut sa adreseze cateva cuvinte reprezentantilor paginii noastre de stiri www.info-poduiloaiei.ro prezenti la sedinta – Razvan Ciorpac si Tudor Alexandru. Astfel, domnul consilier s-a aratat vadit deranjat de prezenta noastra la sedintele de consiliu local din cauza articolelor pe care le publicam, acuzandu-ne de publicarea de neadevaruri. Pe aceasta cale ii transmitem ca asteptam un comunicat de presa din partea dumnealui, un drept la replica, prin care sa-si expuna punctele de vedere. Pe de alta parte, alti consilieri si-au exprimat multumirea si sustinerea fata de activitatea noastra.

A fost prima sedinta in care a existat un dialog oficial intre consilieri si reprezentantii media din orasul nostru. A fost prima sedinta in care s-a observat clar o majoritate compusa din consilierii PSD – UNPR in ceea ce priveste luarea deciziilor pentru orasul nostru.

Unul din punctele fierbinti de pe ordinea de zi a reprezentat-o organigrama, punct care a picat de cateva ori in sedintele trecute. De precizat la acest punct este ca dl. Consilier PSD Cojocaru Gheorghe, adversar inversunat al acesteia inainte de trecerea domnului primar si a consilierilor PDL in partidul sau, PSD, a votat pentru trecerea acestui proiect. Organigrama a aparut pe ordinea de zi fara modificari fata de sedintele trecute. Organigrama a trecut cu 11 voturi pentru si 6 abtineri.

Alt punct de pe ordinea de zi a fost – Proiect de hotarare privind numire reprezentanti in consiliul de administratie al liceului. Acest punct a fost votat in unanimitate pentru, reprezentantii din Consiliul Local fiind Cojocaru Gheorghe, Irimia Claudiu si Cozma Mihai.

Un alt punct interesant a fost reprezentat de proiect de hotarare privind aprobare ajutor financiar pentru Scoala Al. I. Cuza pentru participare la proiectul muzical european „Europa douasprezece puncte”, unde tara noastra va participa alaturi de alte 9 tari. Corul orasului nostru, condus de doamna Stepanida Postelnicu, „Lia Ciocarlia” urmand sa primeasca pentru participarea la acest proiect suma de 5000 lei. Proiectul a fost votat in unanimitate si a trecut. 

Pagina noastra promite sa va tina in continuare la curent cu hotararile luate de Consiliul Local si va indeamna sa va exprimati parerile intr-un mod civilizat.

Şedinţă de Consiliu Local, septembrie 2014

Scris de

Astăzi 25 septembrie 2014 a avut loc şedinţa lunară de consiliu local, prezidată de consilierul PPDD domnul Cătălin Ipate. Ordinea de zi a numărat 10 puncte.

Atenţia noastră s-a oprit asupra punctului 8, proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei, Statutului de funcţii şi a numărului de personal ce aparţin aparatului de specialitate al Primarului oraşului Podu Iloaiei, proiect care a picat în urma votului cu 7 pentru, 2 abţineri şi 8 împotrivă.

La alte puncte au fost reziliate 3 contracte de închiriere ANL şi reatribuite.

Şedinţa de astăzi a avut un ton pozitiv şi relaxant în pofida tensiunilor provocate de alegerea noului viceprimar, şi datorită faptului că domnul consilier independent Florin Zero îşi sărbătoreşte ziua de naştere. 

Redacţia Info Podu Iloaiei îi urează la mulţi ani şi implicare politică fructuoasă în comunitarea noastră!

Consilierii s-au decis pentru noul viceprimar al oraşului Podu Iloaiei

Scris de


Cetăţenii oraşului de mult aşteaptă numele noului viceprimar al oraşului. În şedinţa de astăzi 25 septembrie 2014, Consiliul Local a introdus pe ordinea de zi alegerea unui nou vice, în urma dezbaterilor avute în comisiile de specialitate, au fost propuse nume mai mult sau mai puţin vehiculate: domnul consilier PDL Paul Leizeruc , domnul consilier PDL Neculai Chelariu, domnul consilier UNPR Claudiu Irimia şi domnul consilier PDL Iustin Haliga. Domnul consilier PSD Costel Tcaciuc a propus scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 10, a proiectului de hotărâre privind alegerea viceprimarului oraşului Podu Iloaiei. Această propunere a picat cu 9 voturi împotrivă şi 8 voturi pentru.

Procedura de alegeri a presupus votul secret prin bifarea pe buletinul de vot a numelui agreat. Comisia de validare a votului a fost formată din: domnul consilier PSD Gheorghe Cojocaru, domnul cosilier PNL Florin Baciu şi domnul consilier PDL Cornel Grădinaru.

După aproximativ o oră de discuţii amiabile a fost desemnat noul viceprimar cu 9 voturi pentru domnul Iustin Haliga, consilier PDL. Domnul Claudiu Irimia, susţinut în special de PSD a obţinut doar 8 voturi, domnii consilieri PDL Paul Leizeruc şi  Neculai Chelariu n-au reuşit să obţină niciun vot. 

Redacţia Info Podu Iloaiei îi urează mult succes noului viceprimar şi aşteaptă o bună colaborare cu administraţia locală prin prisma dumnealui.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com