Webhosting

Red PURPLE BLACK

Administratie locala

Prima sedinta de consiliu local in noua formula politica

Scris de

Sedinta de Consiliu Local din  30 octombrie a fost prezidata de domnul consilier UNPR Irimia Claudiu si a avut pe ordinea de zi 20 de puncte.

Inainte de deschiderea sedintei, domnul consilier PSD Cojocaru Gheorghe a tinut sa adreseze cateva cuvinte reprezentantilor paginii noastre de stiri www.info-poduiloaiei.ro prezenti la sedinta – Razvan Ciorpac si Tudor Alexandru. Astfel, domnul consilier s-a aratat vadit deranjat de prezenta noastra la sedintele de consiliu local din cauza articolelor pe care le publicam, acuzandu-ne de publicarea de neadevaruri. Pe aceasta cale ii transmitem ca asteptam un comunicat de presa din partea dumnealui, un drept la replica, prin care sa-si expuna punctele de vedere. Pe de alta parte, alti consilieri si-au exprimat multumirea si sustinerea fata de activitatea noastra.

A fost prima sedinta in care a existat un dialog oficial intre consilieri si reprezentantii media din orasul nostru. A fost prima sedinta in care s-a observat clar o majoritate compusa din consilierii PSD – UNPR in ceea ce priveste luarea deciziilor pentru orasul nostru.

Unul din punctele fierbinti de pe ordinea de zi a reprezentat-o organigrama, punct care a picat de cateva ori in sedintele trecute. De precizat la acest punct este ca dl. Consilier PSD Cojocaru Gheorghe, adversar inversunat al acesteia inainte de trecerea domnului primar si a consilierilor PDL in partidul sau, PSD, a votat pentru trecerea acestui proiect. Organigrama a aparut pe ordinea de zi fara modificari fata de sedintele trecute. Organigrama a trecut cu 11 voturi pentru si 6 abtineri.

Alt punct de pe ordinea de zi a fost – Proiect de hotarare privind numire reprezentanti in consiliul de administratie al liceului. Acest punct a fost votat in unanimitate pentru, reprezentantii din Consiliul Local fiind Cojocaru Gheorghe, Irimia Claudiu si Cozma Mihai.

Un alt punct interesant a fost reprezentat de proiect de hotarare privind aprobare ajutor financiar pentru Scoala Al. I. Cuza pentru participare la proiectul muzical european „Europa douasprezece puncte”, unde tara noastra va participa alaturi de alte 9 tari. Corul orasului nostru, condus de doamna Stepanida Postelnicu, „Lia Ciocarlia” urmand sa primeasca pentru participarea la acest proiect suma de 5000 lei. Proiectul a fost votat in unanimitate si a trecut. 

Pagina noastra promite sa va tina in continuare la curent cu hotararile luate de Consiliul Local si va indeamna sa va exprimati parerile intr-un mod civilizat.

Şedinţă de Consiliu Local, septembrie 2014

Scris de

Astăzi 25 septembrie 2014 a avut loc şedinţa lunară de consiliu local, prezidată de consilierul PPDD domnul Cătălin Ipate. Ordinea de zi a numărat 10 puncte.

Atenţia noastră s-a oprit asupra punctului 8, proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei, Statutului de funcţii şi a numărului de personal ce aparţin aparatului de specialitate al Primarului oraşului Podu Iloaiei, proiect care a picat în urma votului cu 7 pentru, 2 abţineri şi 8 împotrivă.

La alte puncte au fost reziliate 3 contracte de închiriere ANL şi reatribuite.

Şedinţa de astăzi a avut un ton pozitiv şi relaxant în pofida tensiunilor provocate de alegerea noului viceprimar, şi datorită faptului că domnul consilier independent Florin Zero îşi sărbătoreşte ziua de naştere. 

Redacţia Info Podu Iloaiei îi urează la mulţi ani şi implicare politică fructuoasă în comunitarea noastră!

Consilierii s-au decis pentru noul viceprimar al oraşului Podu Iloaiei

Scris de


Cetăţenii oraşului de mult aşteaptă numele noului viceprimar al oraşului. În şedinţa de astăzi 25 septembrie 2014, Consiliul Local a introdus pe ordinea de zi alegerea unui nou vice, în urma dezbaterilor avute în comisiile de specialitate, au fost propuse nume mai mult sau mai puţin vehiculate: domnul consilier PDL Paul Leizeruc , domnul consilier PDL Neculai Chelariu, domnul consilier UNPR Claudiu Irimia şi domnul consilier PDL Iustin Haliga. Domnul consilier PSD Costel Tcaciuc a propus scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 10, a proiectului de hotărâre privind alegerea viceprimarului oraşului Podu Iloaiei. Această propunere a picat cu 9 voturi împotrivă şi 8 voturi pentru.

Procedura de alegeri a presupus votul secret prin bifarea pe buletinul de vot a numelui agreat. Comisia de validare a votului a fost formată din: domnul consilier PSD Gheorghe Cojocaru, domnul cosilier PNL Florin Baciu şi domnul consilier PDL Cornel Grădinaru.

După aproximativ o oră de discuţii amiabile a fost desemnat noul viceprimar cu 9 voturi pentru domnul Iustin Haliga, consilier PDL. Domnul Claudiu Irimia, susţinut în special de PSD a obţinut doar 8 voturi, domnii consilieri PDL Paul Leizeruc şi  Neculai Chelariu n-au reuşit să obţină niciun vot. 

Redacţia Info Podu Iloaiei îi urează mult succes noului viceprimar şi aşteaptă o bună colaborare cu administraţia locală prin prisma dumnealui.

Subprefectul Bogdan Abălașei acordă audiențe la primăria Podu Iloaiei

   

În urma unui comunicat de presă din partea PC Podu Iloaiei ni se anunță că în data de 25 septembrie 2014 între orele 12-16, domnul subprefect al județului Iași, Bogdan Abălașei va ține audiențe în orașul nostru la primărie, în sala de ședințe, inițiativa aparține domnului Victor Todirașcu.

Problematica abordată poate fi diversă: de la problemele legate de fondul funciar până la problemele legate de administrație publică locală.  

Comunicatul a venit pe adresa redacției în data de 16 septembrie 2014.

Orașul Podu Iloaiei în beznă

Scris de

De vreo câteva zile, mai exact de vineri 18 iulie, iluminatul stradal din orașul nostru este aprins doar pe șoseaua europeană. Practic iluminatul stradal este deschis doar pe șoseaua europeană până la poștă. Zecimea, cartierul, șipotele, străzile din jurul blocurilor sunt cu totul în beznă. Oamenii deja reclamă probleme cu câinii comunitari sau distrugeri de bunuri. Dacă mai punem în calcul și calitatea execrabilă a drumurilor din localitatea noastră după ploile din ultimile zile vom avea un tablou mirific al vieții concetățenilor după lăsarea serii. 

Faptul că această situație coincide cu evenimentele din ședința de joi, ne-ar pune pe gânduri și am putea considera că sunt niște șicane de-ale administrației. Dar nu credem că avem în fruntea orașului niște copii supărați care și-au luat jucăriile. 

Sperăm ca această situație să se rezolve cât mai repede și viața cetățenilor să revină la normal. Dacă mai e ceva normal în orașul nostru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com